Wat doet Big Friends?

Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. 

Onze aanpak: vriendschap met Impact 
Big Friends gelooft in de kracht van vriendschap. Wij maken passende matches tussen kinderen en volwassen vrijwilligers, onze 'Big Friends', die bruggen bouwen over leeftijd, cultuur en sociale achtergrond heen. Deze matches worden zorgvuldig gescreend en begeleid, waarbij we focussen op het bieden van een stabiele en positieve invloed in het leven van de kinderen en jongeren. Samen ondernemen zij activiteiten, delen ervaringen en leren van elkaar. Want waar werelden samenkomen, worden werelden vergroot.  Onze 'Big Friends' bieden kinderen de aandacht die ze nodig hebben, helpen hen zelfredzamer en zelfverzekerder te worden, talenten te ontdekken en beter te functioneren in hun dagelijkse leven.

Een nieuwe naam, dezelfde toewijding 
In 2024 hebben we een belangrijke stap gezet met de introductie van onze nieuwe naam: Big Friends. Daarmee nemen we afscheid van ‘Big Brothers Big Sisters’. Deze nieuwe naam weerspiegelt onze overtuiging dat iedereen een vriend nodig heeft: iemand die er voor je is en luistert, jou ondersteunt en samen leuke dingen doet. In 2023 hebben we in de verschillende steden meer dan 400 kinderen op deze manier ondersteund.

Lokaal actief, landelijk verbonden 
Hoewel Big Friends nu een overkoepelende organisatie is, blijft onze focus sterk lokaal. We zijn op dit moment actief in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam en werken daar nauw samen met lokale gemeenschappen, scholen en gezinnen. Onze lokale aanwezigheid stelt ons in staat om nauwkeurig in te spelen op de specifieke behoeften van de kinderen en gezinnen in deze gebieden.

Doe je mee? 
Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van Big Friends? Wil je meer weten over hoe je een 'Big Friend' kunt worden, een kind of jongere kunt aanmelden of ben je benieuwd hoe je op een andere manier kunt bijdragen aan onze missie? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van Big Friends? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven:

Meer informatie

Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om op te groeien in een wereld met kansen.  

Bezoek onze pagina's voor meer details:
Informatie voor kinderen
Informatie voor vrijwilligers
Informatie voor donateurs

Of bekijk wat we in de verschillende steden doen:
Amsterdam
Rotterdam
Utrecht

Word vrijwilliger