Veelgestelde vragen kind/jongere

Hieronder vind je vragen die vaak gesteld worden als het gaat over de aanmelding van kinderen en jongeren. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

  • Welke kinderen kunnen worden aangemeld bij Big Friends?

  • Wat houdt het programma van Big Friends precies in?

Welke kinderen kunnen worden aangemeld bij Big Friends?

Kinderen van 6 tot 18 jaar die wonen in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam en opgroeien in een gezin dat rond moet komen van een minimuminkomen en extra aandacht kunnen gebruiken, komen in aanmerking voor het programma van Big Friends. Er zijn ook een aantal contra-indicaties. Meer informatie hierover vind je hier.

Wat houdt het programma van Big Friends precies in?

In ons Big Friends programma zoeken we na een intake een passende ‘Big Friend’ voor het kind of de jongere. De Big Friend is een enthousiaste vrijwilliger die graag iets wil betekenen. Uiteraard zorgen wij als organisatie voor een uitgebreide screening zodat alleen geschikte vrijwilligers in aanmerking komen voor een match.

In overleg met het kind of de jongere zelf en de ouders wordt er een geschikte match gemaakt en ontmoeten zij elkaar voor het eerst. Hier is altijd een matchcoördinator vanuit Big Friends bij aanwezig. Als het samen klikt, gaan de vrijwilliger en het kind of de jongere voortaan elke week samen op pad, minimaal een jaar lang. Big Friends zorgt voor een goede begeleiding en tussentijdse evaluaties van de match.

Naast bovenstaande programma hebben we in Rotterdam het programma Big Friends @ School en in Amsterdam het groepsprogramma Big Bunch.