Informatie voor ouders

Ouders en verzorgers
Je weet als ouder wat goed is voor je kind. Daarom kunnen we jouw hulp als ouder goed gebruiken. Je vertelt ons over je kind: wat hij/zij goed kan, wat hij/zij nodig heeft en waar hij/zij van houdt. Ook ben je als ouder degene die uiteindelijk toestemming moet geven voor het aangaan van een match.

Heb je je kind aangemeld? Dan belt een matchcoƶrdinator van Big Friends jou voor een gesprek. Het gesprek vindt plaats met jou als ouder/verzorger en je kind is hier gedeeltelijk bij aanwezig. Hij/zij kan bijvoorbeeld aangeven wat voor type Big Friend hij/zij voor ogen heeft en wat voor activiteiten hij/zij leuk vindt om te doen.

Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur, waarbij het doel is een zo goed mogelijk beeld van het kind en jullie gezinssituatie te krijgen.

Ook betrokken tijdens de match
We helpen allemaal mee aan een goede toekomst voor onze kinderen. Het is dus vanzelfsprekend dat we allemaal bijdragen aan het maken van een goede match met een Big Friend. Het begint bij de aanmelding, daarna het eerste gesprek waarin je als ouder informatie geeft over de gezinssituatie en kwaliteiten van je kind.

Jij kiest ook mee wie de Big Friend van je kind wordt. Als de match eenmaal van start is gegaan, blijf je als ouder ook op vele manieren betrokken, zoals:

  • Het goedkeuren van activiteiten en uitstapjes die de vrijwilliger en je kind samen willen ondernemen.

  • Het uitwisselen van informatie over de uitstapjes en activiteiten.

  • Het regelmatig doorgeven van de vooruitgang en mijlpalen van je kind aan Big Friends. Wij zullen regelmatig evalueren met jou als ouder(s) over hoe het gaat.

Heb je als ouder nog vragen, neem dan contact met ons op.