Marjolijn en Ryan

Het Parool portretteerde drie matches uit Amsterdam, waaronder Marjolijn Versnel (61, gepensioneerd KLM-stewardess) en Ryan (12): ‘Bij de eindmusical van groep 8 was Marjolijn er ook’.

Ryan: “Ik werd via een instantie waar ik kwam vanwege mijn thuissituatie voorgesteld aan Big Brothers Big Sisters. Ze vroegen of ik iedere week een maatje wilde om mee af te spreken, dat leek me wel leuk. Zo ontmoette ik Marjolijn.”

Marjolijn: “Ik was klaar met mijn werk en wilde het onderwijs in als zij-instromer en ik had me net opgegeven als vrijwilliger. Ik ga graag met jongeren om en vind het leuk om het kind in mijzelf op die manier tot leven te laten komen.” 

Ryan: “Marjolijn en ik doen allemaal leuke dingen samen, ze nam me een keer mee naar Schiphol waar ze heeft gewerkt. We schaken ook, ik heb al drie keer van haar gewonnen.” 

Marjolijn: “Ryan heeft Surinaamse roots, dus nam ik hem mee naar een tentoonstelling over Suriname in het Tropenmuseum. We willen nu ook naar het Anne Frank Huis en ter voorbereiding waren we laatst in het Verzetsmuseum. Soms bakken we gewoon thuis een taart en in de winter zijn we samen gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan.” 

Ryan: “Bij de eindmusical van groep 8 was Marjolijn er ook, ik zag haar zitten in de zaal. Ik vond het supereng om te zingen, maar het ging goed. Toen we elkaar een jaar kenden, gaf ze me een fotoboek met daarin allemaal dingen die we dat jaar samen hebben gedaan.” 

Marjolijn: “Ryan gaf mij een kettinkje met een engeltje en de tekst: ‘Dank je wel voor alles, je bent een engel’. Ik zie hem groeien, als persoon en letterlijk. Hij is wel vijf centimeter groter geworden inmiddels; we houden het bij mij thuis op de muur bij. Het jaar is nu voorbij, maar we blijven afspreken. Het is veel te gezellig samen om al te stoppen.”