Lesley en Giovanni

Het Parool portretteerde drie matches uit Amsterdam, waaronder Lesley Vreeswijk (32, Head of Creative & Production bij We Are Era) en Giovanni (10): ‘Het is fijn dat ik nu altijd iemand heb om mee te praten’.

Giovanni: “Omdat mijn zusje zwaar autistisch is ging alle aandacht van papa en mama altijd naar haar toe. Op school ging het steeds slechter.”

Lesley: “Ik werk voor een commercieel bedrijf, maar ik wilde me ook op sociaal vlak inzetten. Zelf had ik als kind wel een mentor kunnen gebruiken. Het voelt heel dankbaar om dit nu te kunnen zijn voor Gio. Ik ben iets minder gaan werken om meer tijd in ons contact te kunnen steken. Het is een kleine moeite voor mij, maar maakt een groot verschil voor hem. Tijdens de zomervakantie hebben we met We Are Era ook een dag georganiseerd om met allemaal ‘Littles’ een videoclip te maken, daar deed Gio ook aan mee.” 

Giovanni: “Het is fijn dat ik nu altijd iemand heb om mee te praten, ik mag Lesley altijd bellen.”

Lesley: “Ik heb Gio het afgelopen jaar zien veranderen. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen, hij praat meer en stelt vragen. Het gaat zelfs zo goed op school dat hij vwo-advies heeft gekregen. Dat heeft hij helemaal zelf gedaan, ik ben heel trots op hem.”

Giovanni: “Lesley houdt net als ik van sporten. Ik leer haar basketballen, eerst was ze bang voor de bal, maar nu niet meer. Zij daagt mij uit om actiesporten te proberen, laatst gingen we naar de klimmuur, wat ik wel spannend vond, maar ik heb mijn angsten overwonnen. Ze geeft me ook tips over gezonder eten, die ik weer met papa en mama deel.”

Lesley: “Ik ben echt onderdeel van de familie geworden, ik werd zelfs uitgenodigd om mee te gaan naar Movie Park in Duitsland en mag erbij zijn als hij zijn zwemdiploma haalt of een klarinetuitvoering heeft. De band die we hebben is heel bijzonder.”